emmabayne

Welcome to my site

USAs statsskuld – skrämmande siffror

Ingen tänker sig väl att siffror ska vara skrämmande att se på. Siffror är bara oförargliga tecken på papperet eller skärmen, de kan inte göra oss någonting. Möjligtvis kan de tråka ut oss och då kan vi ju alltid lämna dem och titta på något annat.

Läste precis en av Andreas Cervenkas blogginlägg, En pågående stöld, där han beskriver hur de ökande statsskulderna i världen och blir en form av generationsstöld, från dagens pensionärer som i många fall får ganska bra pensioner till dagens unga som kan glömma det här med att njuta sitt otium när det vankas ålderdom. Cervenka hänvisar till $10 million a minute tour, som visar hur den amerikanska statsskulden ökar i realtid.

Jag hittar efter en stund en annan webbsida, www.usdebtclock.org, där en mängd olika klockor tickar, från befolkningsökningen, till klockan för höjda skatteintäkter etc. Också här ser man siffrorna ändras i realtid.

Nu stämmer visserligen inte siffrorna helt mellan de två sidorna vad avser USA:s statsskuld, sannolikt bygger de på lite olika algoritmer. Men ändå. Att bara se siffrorna förändras, så snabbt, hela tiden. Katastrofrapporteringen kanske man har blivit avtrubbad inför, men siffrorna…det är verkligen skrämmande saker, så oförargliga tecken de är…

Advertisements

No comments yet»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: